dimecres, 14 de novembre del 2012

Informació

En començar l'assignatura, vam llegir als materials que era molt important tenir tota la informació ordenada i vam començar organitzant l'àrea de fitxers.

L'àrea de fixers ha estat, des del começament, un espai que ens ha servit de gran ajuda, doncs podem penjar-hi els documents que anem generant. Vam consensuar quina nomenclatura donaríem als arxius i a les diferents versions dels documents i així sabem en tot moment quina és la darrera versió que tenim.

Fins ara, aquest era l'únic espai en el que compartíem els documents que anàvem generant, per modificar-los quan era necessari, i penjar-los novament a l'àrea de fitxers.

Ara que hem començat a utilitzar el Blog, estem veient que és una altra eina per al tractament de la informació, i ens hi estem habituant. De moment hem estat lluitant per entendre bé com funciona i com s'otorguen permisos als seus autors.

Tenim dos reptes més per endavant. El primer és el Zotero, mitjançant el qual estem aprenent a compartir cerques bibliogràfiques. Pensem que quan el dominem serà una eina fantàstica, que ens ajudarà a compartir, seleccionar i organitzar tots els materials que hi ha internet sobre el tema del nostre projecte.
L'altre repte que tindrem serà la creació de la nostra wiki, en la qual podrem treballar de manera col.laborativa. Esperem entendre´n bé el funcionament i poder treure´n el màxim profit.
Publicat en nom de la Raquel

1 comentari:

  1. La dinàmica diària de treball en el grup fa palès el nivell d'iniciat que tenim en les eines que estem aprenent a fer servir.

    Però no és aquesta observació cap crítica sobre el grup, sinó la constatació d'un fet que ens serveix per a no enfonsar-nos davant les dificultats que van apareixent i que, també, ens serveix com a nou esperó per a entendre aquestes eines electròniques.

    Crec que aquesta assignatura, com a mínim, ja ha aconseguit dos objectius bàsics en aquest tipus de reptes: prendre consciència de la utilitat d'aquestes eines i perdre la por d'endinsar-se en ells. Zotero, blogs i wikis formaran part de les nostres vides professionals i acadèmiques en el futur amb tota seguretat.

    Sens cap dubte la cerca, el tractament, l'organització, la presentació i, fins i tot jo inclouria, la consideració de la informació que farem a partir d'ara serà molt diferent a la que hem fet fins avui, perquè ens estem adonant que avui és més important i difícil tractar la informació que aconseguir-la.

    ResponElimina