dijous, 15 de novembre del 2012

Actitud digital cívica

Hem iniciat uns estudis on l'aprenentatge es fa de manera virtual, i ara comencem una assignatura on las tasca principal serà treballar amb les eines específiques que aquest món virtual, la xarxa, ens ofereix. Interactuarem amb els companys i amb la informació, no cara a cara, sino a través de l'ordinador, i això farà que aquest es converteixi en la nostra principal eina de treball.

El·laborar un projecte a través de la xarxa, implica utilitzar eines que desconeixiem, con el Zotero o d'altres recursos com els blogs, que alguns companys coneixien més, d'altres menys. Aquí ja hi va entrar, doncs, el concepte d'actitud digital cívica, en la necessitat d'ajudar-nos per entrar en aquest entorn que, d'entrada, se'ns presenta com desconegut i, en certa manera, una miqueta hostil.

L'actitud digital cívica va fer-se palesa també en el debat que vam tenir sobre quin tipus de programa utilitzar com a processador de textos per a el·laborar el nostre projecte. Vam decidir utilitzar un processador obert d'ús lliure, l'Open office, per fomentar els hàbits sostenibles.

Un altre aspecte que pensem que cal tenir en compte, per tenir una actitud digital cívica, és com es fa la gestió de la informació digital. Pensem que, tot i que tota la informació que anem trobant o generant està a la xarxa (al nostre arxiu de fitxers, al Zotero, al Blog, i futurament a la Wiki), és important tenir tota aquesta informació guardada a través d'altres mitjans, com discos durs externs o unitat de memòria flaix USB.

Un altre aspecte que hem estat debatent al grup ha estat el relacionat amb quin tipus de fonts utilitzarem en el nostre treball. Tal com veiem al material de l'assignatura @ctitud digit@l és molt important reflexionar sobre quin ús fem dels continguts que hi ha a la xarxa, sobre els drets que tenen aquests continguts, i especificar sempre l'origen i autoria dels materials que utilitzem.



Publicat en nom de la Raquel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada