dijous, 20 de desembre del 2012

Actitud digital cívica

Estem entrant de ple en la darrera PAC de l'assignatura, en la qual acabarem definitivament el projecte, i el blog continua acompanyant-nos en la nostra reflexió sobre tots els aspectes que l'envolten.
 
L'actitud digital cívica continua sent quelcom que intentem tenir molt present i ara, potser més que mai, hi ha un aspecte al qual cal prestar una especial atenció: com fer les cites bibliogràfiques dels materials que utilitzem.
 
Tal com va explicar-nos en Jordi, la correcta citació de les fonts ens duran a fer un treball ben documentat, i a fugir del plagi. En aquest sentit, seguirem les convencions usades en la cita de referències bibligràfiques a la UOC, que segueixen la Norma ISO-690.

 
El fet d'analitzar correctament la informació que trobem, estructurar-la, presentar-la de forma coherent, i citar-la bé, demostra una actitud cívica que volem seguir, ja que és una forma de respectar el treball i esforç fet previament per uns determinats autors.
 
Tal com vam veure al document @ctitud digit@l, plagiar continguts és antisocial, incívic i inútil, i pretenem fugir-ne.

1 comentari:

  1. Sens dubte, la citació de les fonts que s'empren per a qualsevol treball intel·lectual no és només una actitud digital cívica sinó que és una actitud "intel·lectual" cívica, en el sentit de què, de cap manera, un pot apropiar-se del treball intel·lectual que altres han fet.

    La citació és obligatòria sempre i ens possibilita utilitzar el que altres han aportat però sempre des del més estricte respecte i reconeixement. Qui plagia, s'enganya a si mateixa.

    ResponElimina