dimecres, 2 de gener del 2013

Presentació del Projecte

 Presentació

Amb aquest títol tan divergent: EL CAS DE L'ESCRIPTOR FRONTERER: quatre veus a cavall de dos móns, hem intentat dilucidar incògnites sobre la qüestió de si existeixen o no fronteres literàries. En aquest procés ens hem formulat com a objectiu, esbrinar l'enigma dual de la principal pregunta: Existeix una veritable literatura Universal / Europea? A partir de llavors, vam considerar oportú focalitzar l'estudi sobre el paradigma del fenomen d'escriptor "fronterer", perquè així, i a través de les seves experiències vitals i literàries i de "xoc de cultures", poguéssim aprofundir sobre la realitat dels paranys de pas existents, entre la literatura i les fronteres.

Un aspecte que des de bon principi del projecte vam tindre clar, va ser la selecció de les quatre veus, (cadascú des del seu context i condició, tal com podreu analitzar). Són les següents: Alberto Manguel, Julio Cortázar, Tzvetan Todorov i Vladimir NabokovLa recerca d'informació al voltant d'aquestos quatre escriptors ha estat un tasca complicada. El volum de informació a la xarxa sobre qualsevol d'ells és molt gran, degut en gran part a que tots tenen una obra literària i/o assagística prou ampla, i, doncs, vam haver de destriar el gra de la palla per tal de trobar la informació adient al nostre projecte.

En conclusió pensem que l'essència de la literatura és universal com a concepte, perquè com suscita Todorov: "La literatura es desenvolupa en l'univers del llenguatge". Oi que estem d'acord, que per a un altre fenomen com el "best-seller" no hi ha fronteres, perquè més tard o més d'hora arribarà a qualsevol part del planeta...?

Presentació del Procés del Projecte

Malgrat tot, i considerant que no ha estat un camí fàcil (sobretot pel que fa referència a aconseguir la cerca bibliogràfica més pròxima al focus d'estudi i establir alhora un bon entorn tecnològic general en la wiki), us oferim a través d'un seguit d'intervencions durant aquest període, un treball molt col·laboratiu, gens jerarquitzat i prou rigorós. 

Esperem doncs, que tots com a companys, pogueu gaudir dels seus continguts emprant una bona navegació.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada