divendres, 11 de gener del 2013

Comiat

Arriba el moment d'acomiadar-nos de l'assignatura "Competències TIC en Llengua i Literatura Catalanes", després d'uns mesos de treball.

Si ara mirem enrera, veiem que hem fet un llarg camí, i com tot camí ha tingut algun que altre entrebanc. Però ens n'hem sortit i n'estem prou satisfets.

L'assignatura ha tingut aspectes positius i alguns de negatius també. Com a aspectes positius, podem destacar tot l'aprenentatge. Hem après a utilitzar eines que la majoria de nosaltres desconeixia, com són el Zotero, els blogs, i les wikis. Els blogs i les wikis sí que eren familiars per a nosaltres, però només com a lectors, i no com a creadors. En aquest sentit, doncs, l'assignatura ha estat molt enriquidora, doncs ha implicat superar dificultats.

En el nostre camí, cal dir que també hi ha hagut alguns punts negatius però que ara, vistos en perspectiva, ja no ens semblen tant negatius. El fet de comunicar-nos només per internet ens generava, al començament, una dificultat afegida alhora de coordinar-nos, i ens donava la sensació que de vegades perdíem molt de temps per a decidir petites coses. Després hem vist, però, que la forma asíncrona de treballar ens obliga a ser més reflexius, i hem anat guanyant en eficiència.

Una altra dificultat amb la que ens hem trobat tots quatre ha estat la distribució de rols i tasques. Per exemple, quan ens tocava ser coordinadors, al començament ens costava saber ben bé on començaven i acabaven les nostres tasques, i quines tasques eren nostres i quines dels companys. Al final, però, hem anat aprenent i en començar cada PAC el coordinador s'encarregava, sobretot, d'organitzar la feina i els terminis, perquè puguéssim anar treballant, cadascú al seu ritme.

Així doncs, podem dir que  hem après molt, tant dels continguts de l'assignatura en si, com dels companys, i hem vist que perquè la feina surti ben feta cal responsabilitat, comprensió vers els problemes dels companys i paciència. Fent un balanç de tot plegat el resultat és clarament positiu, i marxem amb la sensació de que ha estat un treball dur, però molt enriquidor.

Fins aviat!

Grup Obrigado

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per la vosta paciència pel que ha estat la meua situació... me'n recordaré molt de vosaltres durant aquests mesos de 'sofriment'. De nou us agraixo la comprensió rebuda en tot moment.
    Fins aviat!

    ResponElimina